Bloemkoolcouscous met tuinboon en feta

Print Friendly, PDF & Email

Bloemkoolcouscous met tuinbonen en feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Couscous van bloemkool, een geweldige vondst en niet alleen voor degene die koolhydraatarm wil eten, want dit lust bijna iedereen! Je zou zelfs de bloemkool helemaal rauw kunnen eten, maar even gebakken is hij net iets makkelijker verteerbaar. In plaats van tuinbonen uit een potje kan het natuurlijk ook met verse tuinbonen, of met gekookte linzen, of mooie kidneybonen, wat je wilt!

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 ui, 1 teen knoflook, scheut olie, 1 potje tuinbonen (of andere peulvruchten), 1 tl komijnzaad, ½ tl kruidnagelpoeder, 1 tl kaneel, ½ tl gember, p&z, handje verse peterselie, 1 pakje feta, 1 gele of rode paprika, ½ potje kalamata olijven

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het groen blad van de bloemkool en was hem en laat uitlekken. Pel de knoflook en ui en snipper de ui. Rasp de bloemkool tot grove korrels, dit gaat goed in een keukenmachine, maar ook een grove rasp of klein hakmolentje volstaan. Laat de tuinbonen vast in een zeef uitlekken. Snijd de paprika in kleine stukjes. Verwarm een scheut olie in wok of ruime pan en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij en voeg de komijnzaadjes toe. Bak al omscheppend een paar min. en voeg dan de bloemkoolkorrels toe, p&z, kruidnagel, kaneel en gember. Bak nog een 5 min. en voeg dan de tuinbonen en paprika toe en warm deze even goed mee. Snijd de feta in blokjes, hak de peterselie fijn en halveer de olijven. Meng de feta, peterselie en olijven door de couscous en proef. Misschien wil je er nog wat olie of een beetje citroensap door?

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK