Salade van venkel, komkommer en basilicum
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptPompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…
Bekijk het receptAls het in één pakket zit, vind ik het een leuke uitdaging om er samen iets van te maken: en ja hoor, dat kan prima! Venkel is, dungeschaafd, lekker fris en knapperig als salade. De komkommer maakt hem wat zachter van smaak, de ui geeft juist weer wat pit. Je zou deze salade nog rijker kunnen maken met stukjes feta-kaas of appel, pecannoten kan ook, maar ik vond het zo mooi genoeg. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken aardappels en vis, maar ook bij rijst en een linzengerecht smaakt het goed.
Ingrediënten
- 1 kleine venkel
- 1 (oer)komkommer
- 1 kleine rode ui
- flinke handvol basilicumblad
- sap van ½ citroen
- 3 el olijfolie
- p&z
Bereiding
Was de groenten en basilicum, snij de kern uit de venkel. Pers het sap uit een helft citroen en doe vast in een kom. Snijd o liever nog, schaaf met een mandoline, de venkel in dunne reepjes. Meng met het citroensap in de kom. Snijd ook de komkommer in plakjes, misschien gebruik je niet alles. Pel het uitje en snijd in dunne boogjes. Snijd de basilicum in dunne reepjes. Voeg ui, basilicum en p&z toe aan de kom, sprenkel er olijfolie overheen en hussel alles om.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een origineel recept met witte bonen.
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 369
- Volgende »