Salade van venkel, komkommer en basilicum

3724venkel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Als het in één pakket zit, vind ik het een leuke uitdaging om er samen iets van te maken: en ja hoor, dat kan prima! Venkel is, dungeschaafd, lekker fris en knapperig als salade. De komkommer maakt hem wat zachter van smaak, de ui geeft juist weer wat pit. Je zou deze salade nog rijker kunnen maken met stukjes feta-kaas of appel, pecannoten kan ook, maar ik vond het zo mooi genoeg. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken aardappels en vis, maar ook bij rijst en een linzengerecht smaakt het goed.

Ingrediënten

  • 1 kleine venkel
  • 1 (oer)komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • flinke handvol basilicumblad
  • sap van ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 19 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de groenten en basilicum, snij de kern uit de venkel. Pers het sap uit een helft citroen en doe vast in een kom. Snijd o liever nog, schaaf met een mandoline, de venkel in dunne reepjes. Meng met het citroensap in de kom. Snijd ook de komkommer in plakjes, misschien gebruik je niet alles. Pel het uitje en snijd in dunne boogjes. Snijd de basilicum in dunne reepjes. Voeg ui, basilicum en p&z toe aan de kom, sprenkel er olijfolie overheen en hussel alles om.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK