Salade met zoete aardappelen, haloumi en sla
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…
Bekijk het receptPastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…
Bekijk het receptNu de herfst echt zijn intrede doet met regen en wind, krijg ik zin in ovenschotels en verwarmende gerechten uit bijvoorbeeld de Aziatische keukens. Zeker voor de vegetarische keuken bieden deze keukens fantastische gerechten. Paneer (spreek uit [panir]) komt uit de Indiase keuken, Haloumi uit de Perzische keuken. Ze zijn vergelijkbaar in smaak en textuur, de haloumi is zouter. Beide kun je bakken of grillen zonder dat ze smelten. Eet je geen kaas, vervang de kaas dan gerust door blokjes tofu of kikkererwten!
Ingrediënten
500 g zoete aardappelen, geschild
1 pakje haloumi 200 g, in plakjes
2 el olie met ½ tl chilipoeder erdoor
¼ kropje ijsbergsla
1 kleine ui, in dunne ringetjes
paar takjes koriander (munt kan ook!)
Ingrediënten dressing
½ tl sambal of ½ rood pepertje, fijngesneden
2 el sojasaus
2 el limoensap
2 tl bruine suiker
Bereiding
Bestrijk de aardappelen en de plakjes kaas met chili-olie, rooster ze 1-2 minuten per kant onder de voorverwarmde grill tot de aardappelen gaar zijn en de kaas een beetje bruin kleurt. Leg sla en uienringen op een schaal. Leg hier de aardappelen en de kaas op. Meng voor de dressing het pepertje met sojasaus, limoensap en suiker. Giet de dressing over de salade en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »