Salade met zoete aardappelen, haloumi en sla

salade bataat zoete aardappel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Bekijk het recept

Nu de herfst echt zijn intrede doet met regen en wind, krijg ik zin in ovenschotels en verwarmende gerechten uit bijvoorbeeld de Aziatische keukens. Zeker voor de vegetarische keuken bieden deze keukens fantastische gerechten. Paneer (spreek uit [panir]) komt uit de Indiase keuken, Haloumi uit de Perzische keuken. Ze zijn vergelijkbaar in smaak en textuur, de haloumi is zouter. Beide kun je bakken of grillen zonder dat ze smelten. Eet je geen kaas, vervang de kaas dan gerust door blokjes tofu of kikkererwten!

Ingrediënten

500 g zoete aardappelen, geschild
1 pakje haloumi 200 g, in plakjes
2 el olie met ½ tl chilipoeder erdoor
¼ kropje ijsbergsla
1 kleine ui, in dunne ringetjes
paar takjes koriander (munt kan ook!)

Ingrediënten dressing
½ tl sambal of ½ rood pepertje, fijngesneden
2 el sojasaus
2 el limoensap
2 tl bruine suiker

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Bestrijk de aardappelen en de plakjes kaas met chili-olie, rooster ze 1-2 minuten per kant onder de voorverwarmde grill tot de aardappelen gaar zijn en de kaas een beetje bruin kleurt. Leg sla en uienringen op een schaal. Leg hier de aardappelen en de kaas op. Meng voor de dressing het pepertje met sojasaus, limoensap en suiker. Giet de dressing over de salade en serveer.