Snelle pasta met broccolisaus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…
Bekijk het receptDit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…
Bekijk het receptDit is zo’n heerlijk snel klaar recept en ook kinderen die niet erg dol zijn op broccoli, eten bij ons thuis dit gerecht met smaak op. Als je niet van ansjovis houdt is het alleen niet geschikt, maar dan vind je op onze site vast wel iets waar je wel blij van wordt!
Ingrediënten
- 700 g broccoli
- 1 potje (of blikje) ansjovis op olie (80 à 100 g)
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode Spaanse peper of tl sambal (met kinderen beter weglaten…)
- 350 g pasta (penne of farfalle zijn fijn)
- scheut olijfolie
- zwarte peper
- stukje Parmezaanse kaas
Bereiding
Zet het water voor de pasta vast op en maak de broccoli schoon; de stronk kan, geschild mee in plakjes, de rest in mooie kleine roosjes. Stoom ze in een stoommandje gaar, de plakjes van de stronk eerst in de pan, na 2 min. ook de roosjes erbij en nog 8 min. stomen, of tot je ze net kunt doorprikken met een vork. Zet nu ook de pasta op, eventueel een snuf zout aan het kookwater toevoegen, kijk op het pak voor de kooktijd. Verwarm in een pan met dikke bodem de ansjovis met de olie uit het potje tot ze makkelijk uiteenvallen: dat duurt een minuut of drie. Voeg de knoflook uit de pers en desgewenst de fijngehakte peper of sambal toe. Wanneer de broccoli gaar is, de helft ervan apart houden en de rest (zeker de plakjes) bij de ansjovis voegen. Pureer met de staafmixer, voeg een scheut kookvocht toe van de broccoli, afhankelijk van hoe dik of dun je de saus fijn lijkt. Giet de pasta af en roer die samen met de broccoliroosjes door de saus en ook een scheut olijfolie. Op het bord naar smaak Parmezaanse kaas raspen en zwarte peper malen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »