Snelle schotel met ui, prei en tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Wonderlijk, hoe je zin krijgt in warme chocolademelk en speculaas, zelfs als je, zoals ik, nog niet echt bezig bent…
Bekijk het receptMet een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…
Bekijk het receptDeze prei smaakt heerlijk bij een snel maal met rijst of pasta. Wij aten er biologische kipstukjes bij, maar een blik kikkererwten, linzen of blokjes tofu kunnen ook door de prei en dan heb je ook je eiwitten binnen!
Ingrediënten
1 of 2 dikke prei; 2 rode uien; zakje kerstomaatjes; ½ tl tijm; 1 tl oregano; 1 tl paprikapoeder; ¼ tl kaneel; ½ tl komijnpoeder; p&z; olijfolie
Bereiding
Snijd lelijke stukken van de prei, maar gebruik ook het groen, dat is echt prima eetbaar. Halveer overdwars, spoel schoon en snijd dan in stukjes. Pel de uien en snipper ze grof. Verwarm een scheut olie in een wok of koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg prei en kruiden toe en bak tot je de prei gaar genoeg vindt. Was de tomaatjes en halveer ze en bak ze nog een paar minuten mee, geef wat p&z en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »