Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook maken met een ander bladgewas, bijvoorbeeld paksoi, groenlof of andijvie, maar ook prei is lekker!  Een laagje gesmolten kaas maakt eigenlijk elke groente uit de oven aantrekkelijk.

Ingrediënten

900 g snijbiet, 1 ui, olijfolie, 2 el maïzena, 2 bollen mozzarella, p&z, nootmuskaat

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbiet grondig, laat uitlekken en verwijder eventuele lelijke blaadjes. Snijd in stukken, de stelen wat fijner dan het groene blad. Pel en snipper de ui. Verwarm in een ruime pan een scheutje olie en fruit de ui glazig. Voeg de snijdbiet toe en schep regelmatig om. Wanneer er erg veel vocht vrijkomt, kun je, wanneer je de snijbiet gaar genoeg vindt, een deel afgieten. Verwarm intussen ook de grill voor (of gewoon de oven hoog) en snijd de mozzarella in plakken. Maak een papje van de maïzena en 2 el water in een kommetje en bind hiermee de snijbiet. Roer goed door en maak op smaak met p&z en wat geraspte nootmuskaat. Schep het over in een ovenschaal en verdeel de mozzarella-plakjes er over. Laat ze smelten en een beetje kleuren in de oven en dien op met bv. rijst of gierst.