Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

Een snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker en makkelijk!

Bekijk het recept

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook maken met een ander bladgewas, bijvoorbeeld paksoi, groenlof of andijvie, maar ook prei is lekker!  Een laagje gesmolten kaas maakt eigenlijk elke groente uit de oven aantrekkelijk.

Ingrediënten

900 g snijbiet, 1 ui, olijfolie, 2 el maïzena, 2 bollen mozzarella, p&z, nootmuskaat

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbiet grondig, laat uitlekken en verwijder eventuele lelijke blaadjes. Snijd in stukken, de stelen wat fijner dan het groene blad. Pel en snipper de ui. Verwarm in een ruime pan een scheutje olie en fruit de ui glazig. Voeg de snijdbiet toe en schep regelmatig om. Wanneer er erg veel vocht vrijkomt, kun je, wanneer je de snijbiet gaar genoeg vindt, een deel afgieten. Verwarm intussen ook de grill voor (of gewoon de oven hoog) en snijd de mozzarella in plakken. Maak een papje van de maïzena en 2 el water in een kommetje en bind hiermee de snijbiet. Roer goed door en maak op smaak met p&z en wat geraspte nootmuskaat. Schep het over in een ovenschaal en verdeel de mozzarella-plakjes er over. Laat ze smelten en een beetje kleuren in de oven en dien op met bv. rijst of gierst.