Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook maken met een ander bladgewas, bijvoorbeeld paksoi, groenlof of andijvie, maar ook prei is lekker!  Een laagje gesmolten kaas maakt eigenlijk elke groente uit de oven aantrekkelijk.

Ingrediënten

900 g snijbiet, 1 ui, olijfolie, 2 el maïzena, 2 bollen mozzarella, p&z, nootmuskaat

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbiet grondig, laat uitlekken en verwijder eventuele lelijke blaadjes. Snijd in stukken, de stelen wat fijner dan het groene blad. Pel en snipper de ui. Verwarm in een ruime pan een scheutje olie en fruit de ui glazig. Voeg de snijdbiet toe en schep regelmatig om. Wanneer er erg veel vocht vrijkomt, kun je, wanneer je de snijbiet gaar genoeg vindt, een deel afgieten. Verwarm intussen ook de grill voor (of gewoon de oven hoog) en snijd de mozzarella in plakken. Maak een papje van de maïzena en 2 el water in een kommetje en bind hiermee de snijbiet. Roer goed door en maak op smaak met p&z en wat geraspte nootmuskaat. Schep het over in een ovenschaal en verdeel de mozzarella-plakjes er over. Laat ze smelten en een beetje kleuren in de oven en dien op met bv. rijst of gierst.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK