Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Dit gerecht kun je ook maken met de paksoi uit het pakket van deze week. Ik maakte het met de boontjes en iedereen zat te smullen! Zelfgemaakte seroendeng maakt het extra lekker, een recept vind je onderaan.

Ingrediënten

  • 600 g sperziebonen of bladgroente zoals paksoi, andijvie of Chinese kool
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 2 tl kerrie
  • sambal voor wie van pit houdt
  • 1-2 el ketjap manis
  • 200 ml kokosmelk
  • per persoon een ei
  • wat vers gehakte koriander

Voor Seroendeng: 

  • 1 zakje gemalen kokos
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 handvol pinda’s (gezouten of ongezouten, wat je in huis hebt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl laos
  • ½ tl serehpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 el olie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de puntjes van de boontjes en was ze, kook ze beetgaar in een stoompan. Of was de paksoi stelen en snijd ze in reepjes, laat ze straks garen in de saus. Pel en snipper sjalot en knoflook, hak een stukje peper fijn. Kook de eieren in 7 min. net hard. Verhit in een koekenpan of wok de olie en fruit de sjalot, knoflook en peper glazig. Voeg de kerrie toe (en sambal als je geen peper hebt), ketjap en het blikje kokosmelk. Laat even koken en meng er de beetgare boontjes of reepjes paksoi er door. Pel de eieren en serveer de groente met een gekookt ei en wat vers gehakte koriander. Lekker met rijst.

Seroendeng
Verwarm een kleine lepel olie in een koekenpan. Snipper de sjalotjes zo fijn als je kunt en fruit ze in de olie. Pers of stamp de knoflook fijn in een vijzel en meng met de kruiden en de suiker. Voeg toe aan de sjalot en bak even mee. Voeg dan de kokos toe en laat onder voortdurend omscheppen goudbruin kleuren. Voeg, wanneer het begint te kleuren ook de pinda’s toe. Blijf erbij, laat de kokos niet verbanden! Laat afkoelen op een bord en strooi over je boontjes, gebakken paksoi of gestoofde andijvie!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK