Sperziebonen met basilicum en Parmezaan
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!
Bekijk het receptIn zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima, boontjes in een salade. Je wordt vanzelf creatief met groente als de verkrijgbaarheid van groente zich een beetje beperkt tot sla, courgette, tomaat, paprika, aubergine en wortels, zoals in Frankrijk in de zomer. Oh ja, natuurlijk ui en knoflook en als je geluk hebt, vind je ook mooie boontjes, meestal van die hele dunne ‘haricots verts’; veel werk, maar heerlijk in een salade als deze! Met onze Hollandse sperziebonen kan het natuurlijk ook! En als het niet meer zo warm is, eet je ze gewoon lekker lauwwarm!
Ingrediënten
600 g sperziebonen, 1 kleine rode ui, 2 el balsamicoazijn, 4 el olijfolie, handje verse basilicumblaadjes, 2-3 el geraspte Parmezaanse kaas, peper
Bereiding
Was de boontjes en snijd de puntjes eraf, controleer ook of er draadjes inzitten, dat gaat in één beweging. Snijd ze één keer doormidden. Pel het uitje en hak het fijn. Laat 10 min. in een kommetje met koud water staan, dat maakt de ui wat minder scherp. Stoom de boontjes beetgaar, prik regelmatig en spoel ze meteen koud af wanneer je ze gaar genoeg vindt. Giet de ui af en meng in een kom met de azijn en olie. Meng er de lauwwarme boontjes door en bestrooi met gehakte basilicum, peper en geraspte Parmezaan. Eet de boontjes lauwwarm of koud.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »