Salade Niçoise

salade

geschreven door Kievit op 5 augustus 2017

Ingrediënten:
600 g sperziebonen;
1 paprika (rood of geel);
1 (rode) ui;
4 tomaten;
1 blikje tonijn op olie;
½ potje ansjovis;
3 eieren;
½ potje zwarte olijven;
eventueel ook nog 1 el kappertjes;
3 el olijfolie;
1 el wijnazijn;
1 el Franse mosterd;
peper & zout
eventueel ook een half kropje sla, schoongewassen, voor onderop

Bereiding:
Maak de boontjes schoon en kook of stoom ze net gaar. Spoel ze koud af, om ze groen te houden en het kookproces te stoppen.

Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd in partjes of plakjes.

Was de paprika en tomaat en snijd in plakjes en stukjes.

Pel de ui en snijd in dunne ringen.

Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd en p&z. Meng 2 el dressing met de nog warme bonen en schik ze op een schaal. Als je wilt kun je er nog wat slabladeren onder leggen ook. Verdeel de tomaten en paprika over de bonen, daarna komt de tonijn en sliertjes ansjovis, dan de olijven, partjes ei en kappertjes en tot slot sprenkel je er nog wat dressing over.

Lekker met een Frans stokbrood, maar ook heerlijk met een maaltje nieuwe aardappels!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!