Sperziebonen met koriandersaus

sperziebonen met koriandersaus, en rijst en gebakken tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.

Bekijk het recept

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Ingrediënten

  • 600 g sperzieboontjes
  • Voor de saus:
  • klein bosje (ca 35 g) koriander
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 groene peper (optioneel)
  • 60 ml goede olijfolie
  • 100 g walnoten (of amandel of cashew)
  • 1 el witte wijnazijn
  • ½ tl zout
  • peper
  • ongeveer 80 ml water

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal de puntjes van de boontjes, was ze en stoom ze gaar, prik af en toe of je ze al goed vindt, na een minuut of 12 is het waarschijnlijk wel goed. Was de koriander en controleer even op blaadjes die er niet in horen. Dep voorzichtig droog en hak grof, inclusief de steeltjes. Pel de knoflookteen, snijd het steeltje van de peper en hak beiden grof. Doe peper, knoflook en koriander in de blender of hakmolentje van de staafmixer en voeg de overige ingrediënten toe, misschien het water niet meteen allemaal. Maal tot een smeuïge saus. Lekker bij de boontjes en bijvoorbeeld gebakken tofu en rijst, maar ook lekker op gebakken vis, bij falafelballetjes of gegrilde groente. Of een lik op een boterham met kaas! Bewaar in de koelkast.