Poolse sperziebonensalade

Print Friendly, PDF & Email

Poolse sperziebonensalade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaise saus, puree en ham
Print Friendly, PDF & Email

Het is nog steeds aspergetijd! En met een lekker wijntje erbij eten we het chic en klassiek!

Bekijk het recept

Sebo’s paardenmuesli (koolrabi-salade)

Print Friendly, PDF & Email

Een knapperige hap voor lunch of potluck.

Bekijk het recept

O heerlijk, het is weer bonentijd! Ik ben dol op zomerse Nicoise, maar deze Poolse salade, die je zowel koud als lauwwarm kunt eten, smaakt ook heel zomers en is een stuk eenvoudiger. Lekker met een stukje gerookte vis!

Ingrediënten

400 g sperziebonen, 700 g aardappels, 4 zoetzure augurken, 1 kleine ui, 1 el fijngeknipte peterselie, 1 teentje knoflook, 2 el mayonaise, beetje citroensap, snufje suiker, p&z, Voor de garnering:, een paar blaadjes sla

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil of boen de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met water en een snuf zout in 15-20 min. gaar. Punt de boontjes en stoom beetgaar in een stoommandje. Was de slablaadjes en zwiep ze droog. Leg ze vast op een grote schaal. Meng een uitgeperst teentje knoflook, fijngehakte ui, fijngehakte peterselie, in stukjes gesneden augurk met mayonaise en citroensap in een ruime kom. Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen. Meng met de dressing in de kom, meng er de sperziebonen door en schep het dan op de schaal met slablaadjes. Serveer lauwwarm. Je kan de salade ook eerst helemaal koud laten worden in de koelkast en pas dan serveren.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaise saus, puree en ham
Print Friendly, PDF & Email

Het is nog steeds aspergetijd! En met een lekker wijntje erbij eten we het chic en klassiek!

Bekijk het recept

Sebo’s paardenmuesli (koolrabi-salade)

Print Friendly, PDF & Email

Een knapperige hap voor lunch of potluck.

Bekijk het recept