Poolse sperziebonensalade


geschreven door Kievit op 13 juli 2019

O heerlijk, het is weer bonentijd! Ik ben dol op zomerse Nicoise, maar deze Poolse salade, die je zowel koud als lauwwarm kunt eten, smaakt ook heel zomers en is een stuk eenvoudiger. Lekker met een stukje gerookte vis!

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 700 g aardappels
  • 4 zoetzure augurken
  • 1 kleine ui
  • 1 el fijngeknipte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el mayonaise
  • beetje citroensap
  • snufje suiker
  • p&z
  • Voor de garnering:
  • een paar blaadjes sla
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Schil of boen de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met water en een snuf zout in 15-20 min. gaar. Punt de boontjes en stoom beetgaar in een stoommandje. Was de slablaadjes en zwiep ze droog. Leg ze vast op een grote schaal. Meng een uitgeperst teentje knoflook, fijngehakte ui, fijngehakte peterselie, in stukjes gesneden augurk met mayonaise en citroensap in een ruime kom. Giet de aardappels af en laat ze een beetje afkoelen. Meng met de dressing in de kom, meng er de sperziebonen door en schep het dan op de schaal met slablaadjes. Serveer lauwwarm. Je kan de salade ook eerst helemaal koud laten worden in de koelkast en pas dan serveren.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!