Sperziebonensalade met witte bonen en tomaat
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!
Bekijk het receptOp de camping waar we verbleven aten we met een heleboel mensen potluck: iedereen neemt iets mee en we eten met zijn allen. Vrouw des huizen verkoos de bonen en tomaten te laten hangen en maakte een pan vol courgettesoep (ook heel lekker overigens), maar mijn salade met tomaat en bonen was bij iedereen favoriet! Ik was nog net op tijd om er zelf ook wat van te kunnen opscheppen…
In het recept vind je de slablaadjes niet terug, maar die kan je uiteraard toevoegen, ik legde ze in een krans op de buitenste rand van het bord, want als het er mooi uitziet krijgt iedereen nog meer plezier in eten, natuurlijk.
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen
- 2-3 tomaten
- 1 sjalotje of rode ui
- 1 teen knoflook
- handje peterselie of beetje verse basilicum
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl mosterd
- 3-4 el goede olijfolie
- 1 citroen
- p&z
Bereiding
Pel ui of sjalot en snipper fijn of snijd in dunne reepjes. Doe ze in een slakom en strooi er een snufje zout over en het sap van een halve citroen. Laat even zo staan. Haal de puntjes van de bonen en snijd ze in tweeën of drieën. Was ze en kook of stoom ze beetgaar in water. Laat het blik witte bonen uitlekken in een vergiet. Pel de knoflook, was de peterselie en de tomaten. Pers de knoflook uit boven de kom met ui en meng met mosterd, olijfolie, Italiaanse kruiden en wat peper tot een dressing. Eventueel rasp je er ook nog wat citroenschil bij, dat maakt deze salade extra fris. Meng de witte bonen door de dressing. Laat de sperziebonen afkoelen tot lauwwarm en meng ook door de salade. Tot slot snijd je de tomaten in stukjes en hak je de peterselie fijn. Meng ook door de salade, proef nog even voor peper, zout of citroen en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »