Spitskool met kruidige kikkererwten

gestoofde spitskool met gebakken kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Pasta met pompoensaus

Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.

Bekijk het recept

Spitskool is zo’n lekker snel klaar groente en wat lichter dan andere koolsoorten. Ik maak graag combinaties met peulvruchten en kikkererwten zijn één van mijn favorieten. Dit recept is beslist niet ingewikkeld. Het gerookte paprika poeder is geeft lekker veel smaak! Combineer met bijvoorbeeld met rijst of een ander graan en misschien nog een sausje, zoals een kerriesaus, tomatensaus of een frisse chimichurri. (bosje koriander, sjalotje, kleine stukje peper, citroensap, olie, zout).

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl zout
  • royale scheut olie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Spoel de spitskool af en verwijder lelijke blad. Verwarm een flinke scheut olie in een grote koekenpan en kieper de kikkererwten er in. Bestrooi met de kerrie, gerookt paprikapoeder en zout en bak ze, telkens even omscheppend, tot ze hier en daar een beetje krokant worden. (In de oven roosteren kan ook). Snijd een klein stukje van de stronk af en snijd dan doormidden en in parten van min of meer gelijke dikte. Verwarm een scheutje olie in een tweede koekenpan of ruime pan en bak hierin de parten kool, laat ze een beetje kleuren en keer ze voorzichtig. Zet het vuur laag, doe er een scheutje water bij en laat ze met een deksel op de pan gaar stoven. Serveer de kikkererwten bij de kool.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK