Courgettesoep met linzen

Print Friendly, PDF & Email

courgettesoep met linzen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Courgettes, zo lekker makkelijk en veelzijdig! Een snelle pasta voor mee naar school, gebakken in plakjes met verse kruiden, gevuld uit de oven: allemaal even lekker. En natuurlijk zijn ze ook perfect om een soepje mee te maken, ik maakte deze gevulde soep met linzen. Wil je hem wat lichter, laat dan gerust de linzen achterwege. En wil je hem nóg lichter, dan laat je ook de aardappel weg. Met peterselie of verse basilicum smaakt hij ook heel goed trouwens. Kijk, zo heb je zomaar 4 varianten van één recept!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote aardappel
  • scheutje olie
  • 100 g linzen (ik nam groen-bruine linzen) of neem een blikje!
  • flinke handvol munt
  • 2 bouillonblokjes
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Check de linzen op steentjes, was ze en kook ze in 20-30 min. in ruim water gaar. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn. Was ook vast de courgette en snijd in blokjes, schil de aardappels en snijd in stukjes. Verwarm een scheutje olie in een pan met een dikke bodem en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de aardappel, courgette en bouillonblokjes toe en voeg 7 dl heet water toe. Breng aan de kook en kook in ongeveer 15 min gaar. Was de munt en houdt eventueel een paar blaadjes achter om te garneren. Draai het vuur uit en pureer de soep, samen met de munt. Roer dan de (Afgegoten) linzen erdoor en proef de soep. Serveer met een beetje peper uit de molen en een beetje olijfolie.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept