Spitskool-salade met tomaat en basilicum

2921spitskool

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Couscousschotel met prei

Couscousschotel met prei

Met prei kan je heerlijk mixen. In soep of een wokschotel, een preitje brengt meer smaak. Ik vond prei lange…

Bekijk het recept

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

De spitskooltjes uit de tuin zijn een mooie maatje voor een knapperige salade! Met wat mayonaise en tomaat en frisse basilicum? Heerlijk! Zo’n romige salade eten wij graag met gebakken aardappels, maar misschien verzin jij er wel iets heel anders bij, ook prima natuurlijk.

Ingrediënten

  • 1 spitskooltje
  • 3 tomaten
  • paar takjes basilicum
  • 2 el mayonaise
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Halveer de spitskool, snijd de kern er uit en snijd in mooie fijne stukjes. Was de kool (daar wordt ie wat zachter van) en laat goed uitlekken. Roer de mayonaise, olie, azijn met p&z tot een sausje in een kom. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn. Meng de kool door de saus, meng tomaat en basilicum er door en proef even voor je hem serveert.