Spruitjestaart met blauwe kaas

taart met spruitjes en blauwe kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Opeens had ik zin een hartige taart. Een spruitjestaart! Voor kinderen die niet zo van spruitjes houden misschien een aardige variant, je kunt de blauwe kaas natuurlijk vervangen door een wat zachtere smaak, zoals jonge kaas of mozzarella.

Ingrediënten

  • 150 g + een beetje bloem
  • 75 g + een beetje koude boter
  • 5 eieren
  • p&z
  • 500-700 g spruitjes
  • 1 flinke ui
  • 5 zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 150 g blauwe kaas
  • klein scheutje melk
  • p&z

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd 75 g boter in stukjes en meng het met 150 g bloem, een ¾ tl zout en één ei met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg. Zet het deeg minstens 30 min. koud weg. Maak de spruitjes schoon en was ze. Stoom ze gaar in 8-10 min., laat ze nog een beetje bite houden. Pel de ui en snijd in reepjes. Fruit langzaam zacht in een koekenpan met wat olie, voeg de in stukjes gesneden tomaat en de azijn toe en laat dan wat afkoelen. Klop 4 eieren met een scheutje melk en p&z door elkaar, geef wat p&z. Snijd de kaas in blokjes. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde plaat (ca 28 cm Ø). Leg het deeg in een ingevette, met bloem bestoven taartvorm (26 cm Ø) en druk het aan de rand goed aan. Verdeel de spruitjes en uien erover. Giet het eiermengsel erover en verdeel de kaas er over. Bak de taart 30-40 min. in een voorverwarmde oven op 175°C.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK