Stoofpeertjes
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…
Bekijk het receptPastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…
Bekijk het receptDat is niet moeilijk, maar kost wel even tijd. Het lekkerst is namelijk als je de peertjes langzaam, op een lage vlam, gaar laat worden. Heb je haast, snijd ze dan in kwarten en ga vol gas vooruit, dan zijn ze in 20 min. ook zacht.
Ingrediënten
500 g stoofperen
½ kaneelstokje*
1 stukje citroenschil
1 -2 el suiker (naar smaak)
1 el aardappelmeel of maïzena
scheutje rode wijn (of port, bessensiroop of bessensap) voor de smaak en de kleur
Bereiding
Schil de peren; laat de kleine stoofperen heel, halveer de grote en verwijder de klokhuizen. Zet de peren op met een bodem water (1 kopje) en een royale scheut rode wijn (port of rode bessensap kan ook) en voeg de citroenschil, het kaneelstokje en de suiker toe. Zorg dat er geen wit aan de citroenschil zit, dat geeft een bittere smaak. Als je wilt ook nog een lepel citroensap. Laat de peren 1-2 uur afgedekt op zacht vuur in het kookvocht garen.
Haal de stoofpeertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Los in een kopje het aardappelmeel op in 2 el water en bindt hiermee het kookvocht. Schenk het kookvocht over de stoofpeertjes en serveer ze warm of koud, als bijgerecht of als toetje, met een bolletje ijs!
*Variaties maak je met gember i.p.v. kaneel. Een vanillestokje of een steranijs toevoegen is ook erg
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »