Curry van biet en champignon

Print Friendly, PDF & Email

Curry van biet en champignon

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bosbieten en champignons samen, zou dat kunnen?  Ik vond verschillende gerechten met een dergelijke combinatie en probeerde deze curry. De dames van de administratie vonden terecht dat ik dit gerecht beslist moest koken, want het leek ze maar een beetje vreemd. En ja, het is ook een beetje vreemd, maar dat kan dus ook heel erg lekker zijn! Voor mensen die niet zo van het zoete van bieten houden is het gerecht misschien aan de zoete kant, voor jou is de bietensalade van vorige week meer geschikt! Geniet!

Ingrediënten

1 bosje bieten, 1 bakje champignons, 15 g (½ duim groot) gember, 2 tenen knoflook, 1 pepertje, kokosolie, 1 tl komijnzaad, 1 tl mosterdzaad, stukje santen, 75 g rode linzen, 1 blikje gehakte tomaten

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten of halveer ze, maak ze niet te klein. Snijd het loof van de bieten en schil de bieten. Snijd ze daarna in kleine dobbelsteentjes,   ongeveer 1×1 cm.  Schil de gember en hak zo fijn als je kunt. Pel de knoflook en hal fijn. Maak het pepertje schoon en hak fijn, ik gebruikte maar een kwart, de gember is ook al pittig.

Verwarm 2 el kokosolie in een ruime pan en bak se champignons tot ze gaan zweten. Voeg het mosterdzaad, komijnzaad, de gember en knoflook toe en bak een paar min. Het mosterdzaad kan gaan knappen, die dan vlug de bietjes erbij en de rode linzen (altijd even controleren op steentjes!). Voeg het blik tomaten toe en vul het blik met water en kiep dat er ook bij. Voeg een stukje santen toe en geef wat p&z. Stoof 15 min. en controleer dan of de bietenblokjes al bijna gaar zijn. Roer af en toe. Was intussen het bietenloof en snijd het blad en de steeltjes fijn. Voeg dit de laatste minuten toe aan de curry.

Lekker met volle rijst.

In het onderstaande filmpje zie je in de eerste 2 min. hoe je bosbietjes schoonmaakt.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK