Supersnelle pasta met groene courgettesaus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…
Bekijk het receptEigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…
Bekijk het receptDit recept ontstond supersnel. Met Meike’s roerhulp in de keuken hadden we in 15 min. tijd een maaltijd op tafel waar iedereen van smulde. En dat was fijn, want moeder had nog een heel avondprogramma ook, maar ze kon tevreden haar kroost achterlaten….
Ingrediënten
2 courgettes, 1 ui, 1 paprika, 1 teen knoflook, 2 el pijnboompitten, 2½ el pesto, 2 flinke el pompoenpittenpasta, 1 pakje sojaroom p&z, 350 g penne pasta olijfolie, Parmezaanse kaas naar smaak
Bereiding
Zet het water voor de pasta vast op. Was de courgettes en snijd boven- en onderkant bij en rasp ze met een grove rasp. (Wij deden dit supersnel in de keukenmachine). Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Verwarm en scheut olie in een ruime pan en fruit ui glazig. Pers de knoflook erbij en voeg daarna de geraspte courgette toe. Bak al omscheppend. Voeg wat p&z toe en bak tot het slinkt. Intussen kook je ook de pasta gaar en rooster je in een droog koekenpannetje (dus zonder olie!) de pitjes goudbruin tot ze gaan geuren. Laat ze afkoelen op een bordje. Als de courgette geslonken is, voeg je de pesto, pompoenpittenpasta en room toe. En wat water als je de saus wat dunner wilt. Maak op smaak met p&z. Voeg de paprikastukjes toe en sudder nog 1 min. Giet de pasta af en serveer met de saus. Strooi er op het bord de pitjes en wat grof geraspte kaas over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »