Thaise bietjes met peper en basilicum

bietjes met peper en thaise basilicum

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Het heeft even tijd nodig, deze bieten uit de oven, maar dan eet je bietjes opeens héél anders! Pittig, kruidig en zuur. Lekker met rijst. Je kunt deze bieten warm of koud eten, als je ze koud eet kun je ze eerst nog in dunnere plakjes snijden en ze mengen met plakjes radijs. Komkommer is er ook lekker bij.

Ingrediënten

700 g bietjes, 5 teentjes knoflook, 1 rode peper, 250 g sjalotjes (of ui), 2 el donkere suiker of palmsuiker, 120 ml groente bouillon (¼ blokje oplossen), 60 ml rijstazijn, 4 el sojasaus, 3-4 takjes Thaise basilicum

Bereidingstijd: 100 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotjes en knoflook. Snijd de knoflook fijn en wrijf of maal fijn met een vijzel of keukenmachine. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de peper in schuine plakjes, gebruik wat minder als je niet van heet houdt en verwijder de pitjes uit de peper. Meng in een ovenschaal de bouillon, suiker, sojasaus met de fijngewreven knoflook, de sjalotten en de peper. Schil de bietjes en snijd ze in kwarten. Meng ze door het sjalotten mengsel. Voeg 2 of 3 takjes Thaise basilicum toe aan de bieten en dek de ovenschaal af met folie of een deksel. Bak 1 ½ uur in de oven, hussel elk half uur even om.  Verwijder voor het serveren de takjes basilicum en vervang ze door wat vers gehakt blad.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK