Thaise rabarbersoep met wortel

soep van rabarber en wortel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Op zoek naar hartige recepten met rabarber, kwam ik deze soep tegen. Rabarber wordt in meer keukens ook hartig gegeten, terwijl ik meestal blijf hangen in taart en compote. Ook hartstikke lekker, maar dit was wel een geslaagd experiment!

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • stukje gember
  • 400 g wortels
  • 400 g rabarber
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • olie om te bakken
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 klein blikje kokosmelk (200 ml)
  • kneepje limoensap
  • 2 el vissaus
  • eventueel beetje rode peper
  • voor garneren wat verse koriander of basilicum

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn, Was de wortels en rabarber en snijd van beide de uiteinden af en verwijder lelijke plekjes. Snijd in klein stukjes. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui glazig.  Voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Vijzel de komijn- en korianderzaadjes fijn en voeg ze toe. Geef ook wat p&z. Snijd de wortels en rabarber in kleine stukjes en bak ze mee met de ui. Voeg dan een (kippen-)bouillontablet toe de kokosmelk en 600 ml water. Breng aan de kook en kook in ongeveer 20 min. de groenten zacht. Pureer in de blender of met een goede staafmixer ne maak op smaak met een kneepje limoensap en proef voor p&z. Garneer met wat fijngehakte peper en wat groen van koriander of basilicum.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK