Venkelsoep

Venkelsoep

geschreven door Kievit op 17 november 2018

Venkel is het! Heel wat pas bevallen, borstvoedende vrouwen doen zich tegoed aan venkelthee, omdat baby’s buikjes daar goed op reageren. Voor een lieve vriendin die net bevallen is, deed ik mee aan een voedselkaravaan: om beurten brengen we een avondmaal om zo de kraamvrouw te ontlasten, wat een mooi idee. Ik maakte deze fluweelzachte venkelsoep en weer is het geheim een simpele aardappel, net als in de romanesco soep van een tijdje terug. Een extra scheut room zou ook nog kunnen, maar een beetje dikte is ook fijn in de soep. Ook voor niet voedende mensen heel gezond hoor!

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 1 flinke ui of 1 prei
  • 1 flinke  aardappel
  • 1 el boter
  • 2 groentebouillonblokjes
  • scheutje room (slagroom of plantaardige room)
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Pel de ui en snipper grof, of was de prei en snijd in stukjes.  Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui (of prei) glazig. Intussen was je de venkel, snij onder- en bovenkant een stukje af en leg wat van het fijne groen apart ter garnering. Snijd de venkel in stukken en voeg toe aan de pan. Schil de aardappel en voeg ook toe. Voeg de bouillonblokjes toe en ¾ l water en breng aan de kook. Kook in 20 min. zacht en gaar en pureer de soep, voeg eventueel nog wat water toe als hij te dik is. Maak op smaak met p&z, een flinke scheut room en eventueel nog een kneepje citroensap. Garneer in de lom met het gehakte venkelloof.  Tip: Als je de soep nog wilt aankleden, denk dan aan een bakje garnalen of wat reepjes gerookte vis!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!