Tuinbonen met courgette en feta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…
Bekijk het receptBietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…
Bekijk het receptTuinbonen kan je prachtig combineren met een andere groente en dat is zeker een goed optie als een deel van het gezin niet zo heel dol is op deze vroege zomer delicatesse. Zo vind ieder iets wat hij lekker vindt! De citroen maakt het lekker fris, dat kan de tuinboon goed hebben.
Ingrediënten
1 kg tuinbonen, 1 courgette, 1 gele paprika, 1 citroen (rasp van de schil en het sap), handje verse blaadjes munt, eventueel ook nog wat bieslook of basilicum, 100 g feta, 50 ml olijfolie, zout en versgemalen peper
Bereiding
Was de citroen, de courgette en paprika. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd in plakjes en bestrooi de boogjes met wat zout en laat in een vergiet even zweten. Halveer de paprika en verwijder zaadlijsten. Snijd de helft (of helemaal, wat je wilt) in stukjes.
Dop de tuinbonen. Spoel de courgette af en dep droog. Hak de munt in fijne reepjes, als je nog andere kruiden gebruikt die ook vast. Kook de tuinbonen in een bodem water met eventueel een snuf tijm of oregano in 5- 8 min. gaar. Prik regelmatig, laat ze vooral niet te lang koken! Verwarm een paar el olijfolie in een koekenpan en bak al omscheppend de courgette en voeg na een paar min. de paprika ook toe. Wanneer de courgette gaar genoeg is, draai je het vuur uit. Giet de tuinbonen af en meng ze met de courgette. Maak op smaak met rasp en sap van citroen, p&z en de gehakte munt. Strooi er tot slot verkruimelde feta over en besprenkel met wat extra olijfolie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »