Tuinbonen met eiersaus

2624 tuinbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Bloemkoolcouscous met linzen

Bloemkoolcouscous met linzen

Al eerder gaf ik een soortgelijk recept, maar deze week vond ik het echt weer tijd voor bloemkoolcouscous en maakte…

Bekijk het recept

Dit is een een eenvoudig, maar heel smakelijk recept voor tuinbonen. Het dopen is eigenlijk het meeste werk, daar kun je het best even je huisgenoten bij roepen, samen is het veel gezelliger en zó gepiept! Het smaakt lekekr bij rijst, maar ook met een stuk vers brood is het een smakelijke combinatie.

Ingrediënten

  • 900 g tuinbonen
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 eidooiers
  • peterselie
  • p&z

Bereidingstijd: 29 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop de tuinbonen en spoel ze even af. Kook ze in een bodempje water tot je ze zacht genoeg vindt, prik al na 5 min. even! Vang een kopje kookwater op en giet de rest af. Smelt in een pan met dikke bodem de boter en strooi de bloem erdoor. Roer met een kleine garde tot een glad geheel. Giet het kopje kookwater in de pan en klop tot er een iets dikkere saus ontstaat. Splits de eieren en voeg – de pan even van het vuur af in misschien een goed idee- de dooiers door de saus. Als het te dik wordt, voeg je nog iets water toe. Maak op smaak met p&z. Roer de tuinbonen erdoor en serveer met fijngehakte peterselie.  Lekker met rijst of vers brood!