Tuinbonen met eiersaus

2624 tuinbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan,…

Bekijk het recept

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

Dit is een een eenvoudig, maar heel smakelijk recept voor tuinbonen. Het dopen is eigenlijk het meeste werk, daar kun je het best even je huisgenoten bij roepen, samen is het veel gezelliger en zó gepiept! Het smaakt lekekr bij rijst, maar ook met een stuk vers brood is het een smakelijke combinatie.

Ingrediënten

  • 900 g tuinbonen
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 eidooiers
  • peterselie
  • p&z

Bereidingstijd: 29 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop de tuinbonen en spoel ze even af. Kook ze in een bodempje water tot je ze zacht genoeg vindt, prik al na 5 min. even! Vang een kopje kookwater op en giet de rest af. Smelt in een pan met dikke bodem de boter en strooi de bloem erdoor. Roer met een kleine garde tot een glad geheel. Giet het kopje kookwater in de pan en klop tot er een iets dikkere saus ontstaat. Splits de eieren en voeg – de pan even van het vuur af in misschien een goed idee- de dooiers door de saus. Als het te dik wordt, voeg je nog iets water toe. Maak op smaak met p&z. Roer de tuinbonen erdoor en serveer met fijngehakte peterselie.  Lekker met rijst of vers brood!