Witlofsalade met appel, noten en kaas

Witlofsalade met appel, noten en kaas

geschreven door Kievit op 4 januari 2019

Een goede presentatie is een deel van het eetplezier. Dat bewijst deze salade, waarbij de witlofblaadjes in zijn geheel een mooie ster op ons bord maakten. De combinatie van zachte geitenkaas en walnoten is natuurlijk een klassieker, maar je kunt ook gerust kiezen voor blauwe kaas of brie en hazelnoten smaken in deze salade net zo lekker. In plaats van de babyleafsla kun je ook kiezen voor pittige rucola of zachte veldsla. Het groen staat zo mooi bij de witlof!

Ingrediënten

  • 2-3 stronkjes witlof
  • klein zakje babyleaves
  • 1 rode appel
  • handje walnoten of hazelnoten
  • stukje zachte geitenkaas (Brie of blauwe kaas kan ook!)
  • Voor de dressing:
  • 1 citroen
  • 1 tl honing
  • p&z
  • olijfolie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 20 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Maak eerst de dressing: pers de citroen uit, misschien is een halve citroen al genoeg. Roer de honing en p&z er door heen en klop er dan minstens zoveel olie door als je sap hebt. Was de appel en de sla, spoel de struikjes witlof af. Snijd de onderkanten van de witlof af en pel de blaadjes van de struikjes. Hussel ze door de dressing en leg ze dan in een mooie straal op de borden, alles in een grote kom kan natuurlijk ook. Rooster de noten en laat ze afkoelen op een bordje. Snijd de appel in partjes (klokhuis er uit) en de kaas in flinters. Meng de babyleaf sla door de dressing en leg die boven op de witlof. Daarop komt appel, kaas en noten. Supersla!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!