Tuinbonen met eiersaus

2624 tuinbonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Gebakken bloemkool uit de oven

hele bloemkool uit de oven

Dat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…

Bekijk het recept

Dit is een een eenvoudig, maar heel smakelijk recept voor tuinbonen. Het dopen is eigenlijk het meeste werk, daar kun je het best even je huisgenoten bij roepen, samen is het veel gezelliger en zó gepiept! Het smaakt lekekr bij rijst, maar ook met een stuk vers brood is het een smakelijke combinatie.

Ingrediënten

  • 900 g tuinbonen
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 eidooiers
  • peterselie
  • p&z

Bereidingstijd: 29 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop de tuinbonen en spoel ze even af. Kook ze in een bodempje water tot je ze zacht genoeg vindt, prik al na 5 min. even! Vang een kopje kookwater op en giet de rest af. Smelt in een pan met dikke bodem de boter en strooi de bloem erdoor. Roer met een kleine garde tot een glad geheel. Giet het kopje kookwater in de pan en klop tot er een iets dikkere saus ontstaat. Splits de eieren en voeg – de pan even van het vuur af in misschien een goed idee- de dooiers door de saus. Als het te dik wordt, voeg je nog iets water toe. Maak op smaak met p&z. Roer de tuinbonen erdoor en serveer met fijngehakte peterselie.  Lekker met rijst of vers brood!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept