Venkel met gedroogde abrikozen en zongedroogde tomaat
Een eenvoudig gerecht, maar een verrassende combinatie. Ik vond het recept in het kookboek van Rainarai, een kookboek vol Algerijns geïnspireerde recepten. Wat toch heerlijk dat we al die nieuwe smaken mogen toevoegen aan onze eigen boerenkoolkeuken!
Ingrediënten
700 g venkel, 120 g gedroogde abrikozen, 60 g zongedroogde tomaatjes, ½ tl venkelzaad, p&z
Bereiding
Week de abrikozen met het venkelzaad minimaal een uur in een kommetje met heet water, een hele dag kan ook, dus zet ze alvast ’s ochtends voor je de deur uitgaat even klaar. De tomaten hebben iets minder lang nodig, 15 min. is genoeg. Was de venkel en trek de draadjes ui de buitenste rokken. Snijd doormidden in dan in partjes, of in boogjes, wat je wilt. Stoom de venkel gaar. Snijd de geweekte tomaatjes in stukjes en verwarm ze in een pan met een beetje weekvocht van de abrikozen. Meng de abrikozen erbij (misschien wil je die halveren?) en de venkel en wat p&z. Lekker met couscous.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »