Venkel uit de oven met tomaat -II

venkel ui de oven met tomaat, geserveerd met witte vis een aardappel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Venkel en tomaat, ik eet ze heel graag samen. Het zuurtje van de tomaat past perfect bij het wat zoetige van de venkel. Al eerder maakte ik venkel uit de oven, de smaak is weer anders als je hem eerst even voorkookt in water met wat zout, een beetje sappiger blijft het, ook lekker. Klassieke combi bij ons thuis is rijst en witte vis, maar iets anders kan natuurlijk ook. Lamsvlees is fantastisch, maar een bonengerecht ook, bv. gebakken zwarte bonen of een linzenstoof. Kies wat jou lekker lijkt!

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • beetje citroensap
  • 150 g kleine tomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon en snijd in grove stukken, bewaar wat groen voor garnering.  Breng een pan water aan de kook met een lepeltje zout en een kneepje citroensap en kook de venkelstukken 5 min. voor, giet dan af in een vergiet. Knijp een teentje knoflook in een klein kommetje en roer daar een paar lepel olijfolie door. Doe de venkel in een lage ovenschaal en hussel ze om met de knoflook-olie. Was de tomaatjes en verdeel ze over de venkel. Strooi er wat p&z over en schuif nog 15 min. de hete oven in. Strooi het fijngehakte groen er over en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK