Venkel uit de oven met tomaat

venkel met tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes met gember en sinaasappel

Hmmm, verwarmende bietjes, dat is lekker op een koude winterse dag!

Bekijk het recept

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Venkel is zo’n heerlijk makkelijke groente, zeker als je het in de oven klaarmaakt. Schuif het gewoon in de oven, heel simpel. Bovendien maakt het bereiden in de oven de smaak van venkel voller dan wanneer je het zou koken met water. Met wat tomaatjes erbij smaakt het prima bij bijvoorbeeld vis en rijst.

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 150 g tomaatjes
  • 1-2 tl oregano
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de venkel, verwijder lelijke plekjes, snijd de bovenkanten een stukje af en snijd het fijne groen eraf als garnering. Halveer de venkelbollen, snijd de onderkant bij en snijd in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er een beetje oregano over. Schuif in de oven en bak 20 min. Halveer de tomaatjes en leg ze bij de venkel en bak nog 10 min. Strooi er het fijngehakte groen over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK