Venkel uit de oven met tomaat
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…
Bekijk het receptEen supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…
Bekijk het receptVenkel is zo’n heerlijk makkelijke groente, zeker als je het in de oven klaarmaakt. Schuif het gewoon in de oven, heel simpel. Bovendien maakt het bereiden in de oven de smaak van venkel voller dan wanneer je het zou koken met water. Met wat tomaatjes erbij smaakt het prima bij bijvoorbeeld vis en rijst.
Ingrediënten
- 700 g venkel
- 150 g tomaatjes
- 1-2 tl oregano
- olijfolie
- p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de venkel, verwijder lelijke plekjes, snijd de bovenkanten een stukje af en snijd het fijne groen eraf als garnering. Halveer de venkelbollen, snijd de onderkant bij en snijd in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er een beetje oregano over. Schuif in de oven en bak 20 min. Halveer de tomaatjes en leg ze bij de venkel en bak nog 10 min. Strooi er het fijngehakte groen over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »