Venkel uit de oven met tomaat

venkel met tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjessalade met rucola, appel en haring

Bietjessalade met rucola, haring en appel

Mmm, bietjes en rucola, dat is een goede combinatie wat ons betreft. Al eerder maakten we bijvoorbeeld een salade met…

Bekijk het recept

Franse preisoep

Franse preisoep

Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…

Bekijk het recept

Venkel is zo’n heerlijk makkelijke groente, zeker als je het in de oven klaarmaakt. Schuif het gewoon in de oven, heel simpel. Bovendien maakt het bereiden in de oven de smaak van venkel voller dan wanneer je het zou koken met water. Met wat tomaatjes erbij smaakt het prima bij bijvoorbeeld vis en rijst.

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 150 g tomaatjes
  • 1-2 tl oregano
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de venkel, verwijder lelijke plekjes, snijd de bovenkanten een stukje af en snijd het fijne groen eraf als garnering. Halveer de venkelbollen, snijd de onderkant bij en snijd in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er een beetje oregano over. Schuif in de oven en bak 20 min. Halveer de tomaatjes en leg ze bij de venkel en bak nog 10 min. Strooi er het fijngehakte groen over.