Venkel uit de oven met tomaat

venkel met tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Venkel is zo’n heerlijk makkelijke groente, zeker als je het in de oven klaarmaakt. Schuif het gewoon in de oven, heel simpel. Bovendien maakt het bereiden in de oven de smaak van venkel voller dan wanneer je het zou koken met water. Met wat tomaatjes erbij smaakt het prima bij bijvoorbeeld vis en rijst.

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 150 g tomaatjes
  • 1-2 tl oregano
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de venkel, verwijder lelijke plekjes, snijd de bovenkanten een stukje af en snijd het fijne groen eraf als garnering. Halveer de venkelbollen, snijd de onderkant bij en snijd in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er een beetje oregano over. Schuif in de oven en bak 20 min. Halveer de tomaatjes en leg ze bij de venkel en bak nog 10 min. Strooi er het fijngehakte groen over.