Venkelgratin met olijven

Venkelgratin met olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterse rode kool salade

Winterse rode kool salade met appel, kruidnagel, citroen en kaneel

Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders.

Bekijk het recept

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

Deze makkelijke schotel met venkel, olijven en kaas combineert heerlijk met pasta, maar ook een graansoort, rijst of aardappels kunnen prima.

Ingrediënten

700 g venkel, 1 ui, 2 tenen knoflook, olijfolie, ½ bouillonblokje, 50 g Parmezaanse kaas, bakje (zwarte) olijven, peper

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Los een ½ bouillonblokje op in een grote kop heet water. Was de venkel, halveer en snijd de kern eruit (lekker opknagen!) en snijd dan in repen. Doe de venkel in een pan en giet de bouillon er op, vul aan tot de venkel half in het water staat. Kook de venkel ongeveer 10 min. tot het beetgaar is. Pel de ui en knoflook en snipper beide. Bak ze glazig in een scheut olie in een koekenpan. Rasp de kaas. Meng de ui met de venkel in de bouillon en de olijven. Doe over in een ovenschaal en strooi er de kaas over. Laat er een goudbruin korstje op komen in de hete oven en serveer.