Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel en olijven, je zou er in ons kikkerlandje niet zomaar opkomen. Als je nog rozemarijn in je tuin hebt staan, zijn een paar gehakte topjes er ook heel smakelijk door, een handje rucola is ook erg lekker!

 

!

Ingrediënten

500 g venkel, 2 handsinaasappels, 2 el olijfolie, 1 rode ui,  1 klein potje kalamata olijven, p&z, optioneel: rozemarijn of rucola

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Doe in een slakom en strooi er een beetje zout over. Maak de venkel schoon, trek van de buitenkant eventuele draadjes er uit. Snijd onder– en bovenkant bij en halveer de knol. Snijd de harde kern er uit. De afsnijdsels kun je gebruiken voor een bouillon, bewaar ze in je koelkast. Snij dan de venkel in heel dunne reepjes, echt zo dun als je kan. Doe de venkel in de schaal bij de uien. Schil de sinaasappels boven de kom, zodat het sap in de kom valt en snijd met een goed scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de restanten. Snijd de olijven eventueel doormidden en voeg toe aan de salade. Maal er wat peper over en sprenkel olijfolie er over. Meng alles en serveer.