Waldorfsalade

salade met babyleaf, bleekselderij, appel, druiven en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Bleekselderij is hét ingrediënt voor een klassieke Waldorfsalade, vernoemd naar het Waldorf-Astoria hotel in New York dat deze salade meer dan 100 jaar geleden voor het eerst op de kaart zette. Hij is niet helemaal klassiek, deze variant, maar beslist heel smakelijk! In plaats van mayonaise maken we de dressing met yoghurt en mosterd, wat een heel fris resultaat heeft. En ook de rozijnen liet ik achterwege, ik vind de frisse druiven veel lekkerder. De kinderen zaten ook te smullen! Als je wilt maak je de salade vullender met stukjes (blauwe) kaas, blokjes gerookte kip of gerookte zalm, maar daar wordt hij wel weer heel anders van. Natuurlijk houd je nu nog bleekselderij over, dat kun je in allerlei soepjes gebruiken. Vindt je het sowieso te koud voor salade, op de receptenpagina van vorige week vind je een verrassend recept voor bleekselderijsoep met een hele bol knoflook. Jawel, daar krijg je het warm van!

Ingrediënten

1 zakje babyleaves, 4 stelen bleekselderij, 1 granny smith appel, flinke hand witte (pitloze) druiven, 50 g walnoten,Voor de dressing:, 1 volle tl Franse mosterd, 2 el witte wijnazijn, 1-2 el volle yoghurt, p&z, olijfolie

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing, door alle ingrediënten te mengen, de olijfolie gaat als laatste, bepaal zelf hoeveel je lekker vindt, gewoon door even te proeven. Waarschijnlijk wel 6 of meer el! Was de slablaadjes en zwier ze droog. Was de bleekselderij, appel en de druiven. Snijd onder en bovenkant van de bleekselderij wat af en trek eventuele draadjes er meteen uit. Snij ze in de lengte een paar keer doormidden en snijd ze dan in mooie kleine stukjes. Doe ze in een kom en schep de helft van de dressing erover. Snijd de klokhuizen uit de appel en snijd ook in dunne reepjes, meng met de bleekselderij. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en hak ze grof. Halveer de druiven. Spreid de slablaadjes uit op een grote schaal en sprenkel er een lepeltje dressing over. Spreid de bleekselderij-appel salade erover, daarna verdeel je de druiven erover en eventueel sprenkel je hier en daar nog meer dressing, maar maak het niet te nat. Strooi de noten erover en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK