Warme linzensalade met tomaat en rucola

linzensalade-rucola

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Op herhaling, deze heerlijke winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is…

Bekijk het recept

Ingrediënten

200 g dupuislinzen
1 laurierblad
takje tijm
1 sjalot
1 el fijngeknipte munt
1 el basilicum
1 el bieslook
2 tomaten of 200 gr cherrytomaten;
2 el rode wijnazijn
5 el olijfolie
zeezout
versgemalen peper
zakje rucola

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Linzen wassen, nakijken op steentjes en met driemaal hun volume water, laurier en tijm in 25 min. gaar koken. Intussen azijn, olie en p&z naar smaak door elkaar roeren. Sjalot pellen en fijn snipperen en door de dressing roeren. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Linzen afgieten, mengen met de dressing, tomaten en kruiden roeren en minstens 15 min. laten intrekken. Rucola wassen en eventueel in grove stukken snijden.

Serveer de linzensalade met geroosterd brood of gierst.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK