Warme linzensalade met tomaat en rucola
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.
Bekijk het receptEen koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!
Bekijk het receptIngrediënten
200 g dupuislinzen
1 laurierblad
takje tijm
1 sjalot
1 el fijngeknipte munt
1 el basilicum
1 el bieslook
2 tomaten of 200 gr cherrytomaten;
2 el rode wijnazijn
5 el olijfolie
zeezout
versgemalen peper
zakje rucola
Bereiding
Linzen wassen, nakijken op steentjes en met driemaal hun volume water, laurier en tijm in 25 min. gaar koken. Intussen azijn, olie en p&z naar smaak door elkaar roeren. Sjalot pellen en fijn snipperen en door de dressing roeren. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Linzen afgieten, mengen met de dressing, tomaten en kruiden roeren en minstens 15 min. laten intrekken. Rucola wassen en eventueel in grove stukken snijden.
Serveer de linzensalade met geroosterd brood of gierst.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »