Warme linzensalade met tomaat en rucola

linzensalade-rucola

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.

Bekijk het recept

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Ingrediënten

200 g dupuislinzen
1 laurierblad
takje tijm
1 sjalot
1 el fijngeknipte munt
1 el basilicum
1 el bieslook
2 tomaten of 200 gr cherrytomaten;
2 el rode wijnazijn
5 el olijfolie
zeezout
versgemalen peper
zakje rucola

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Linzen wassen, nakijken op steentjes en met driemaal hun volume water, laurier en tijm in 25 min. gaar koken. Intussen azijn, olie en p&z naar smaak door elkaar roeren. Sjalot pellen en fijn snipperen en door de dressing roeren. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Linzen afgieten, mengen met de dressing, tomaten en kruiden roeren en minstens 15 min. laten intrekken. Rucola wassen en eventueel in grove stukken snijden.

Serveer de linzensalade met geroosterd brood of gierst.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK