Winterposteleinsalade met appel

Winterposteleinsalade met appel en zonnebloempitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Een lekkere salade kan héél simpel zijn. Winterpostelein is een heerlijk blaadje en onze Rosa wilde ze eten voor haar Drie Koningen maal. Op Drie Koningen bak ik een brood voor het ontbijt met een boon, en wie de boon vindt, mag een lekker maal kiezen om binnenkort te eten. Rosa omschreef ze als ‘ballonblaadjes’, bekijk ze maar eens goed. Met een simpele toevoeging van een appeltje en wat pitjes zet je in een handomdraai een lekkere salade op tafel. Je kan de appel ook vervangen door blokjes paprika of een geraspte wortel, wat je lekker lijkt!

Ingrediënten

1 zakje winterpostelein, 1 appel, 2 el zonnebloempitten, voor de dressing:, 1 tl zachte honing, 2 el azijn, ½ tl mosterd, p&z, 5 el olijfolie

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de winterpostelein en slinger droog. Klop de dressing van de azijn, mosterd, honing en p&z en klop er, als het gemengd is, de olie door. Rooster de pitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Snijd eventueel de postelein nog iets kleiner. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in dunne partjes of kleine stukjes. Meng de dressing met de postelein en meng de appel er door. Strooi de pitjes er over en serveer!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK