Winterposteleinsalade met bleekselderij en blauwe kaas

Winterpostelein-bleekselderijsalade met blauwe kaas dressing

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Hartige pannenkoeken met champignons en rucola

Een pannenkoek met kikkererwtenmeel en boekweitmeel, dat is voedzaam en verrassend lekker!

Bekijk het recept

Andijviesalade met sinaasappel en walnotenolie

Deze salade kan ook met witlof gemaakt, de noten en de lekkere notenolie geven iets bijzonders!

Bekijk het recept

Fris en knapperig en een stevige smaak, dat bied deze salade. Regelmatig gebruik ik walnoten in mijn salades, simpelweg omdat ik ze lekker vind, maar ook omdat walnoten vol goede stofjes zitten, zoals omega-3 vetten,  fosfor en magnesium. Eet noten rauw, of heel kort geroosterd, dan profiteer je het meest. Gebrande noten van de notenboer hebben door de hoge temperaturen veel van hun vitaliserende stoffen verloren.

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 3-4 selderijstengels
  • 2 tomaten
  • 50 g blauwe kaas
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • p&z
  • handje walnoten

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de postelein, tomaten en bleekselderij en zwier de postelein droog. Trek draden uit de bleekselderij en snijd in dunne boogjes. Snijd steelaanzet uit de tomaten en snijd in blokjes. Maak een dressing door de kaas met de mayonaise, yoghurt en 2 el lauw water te prakken, of mixen in blenderbakje. Maak op smaak met p&z. Rooster de noten en hak ze grof. Meng blaadjes, selderij, tomaatstukjes met de dressing en strooi de noten erover.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK