Wintersalade met citrus

Wintersalade met citrus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Dit recept maakte ik met witlof, maar het kan ook met andijvie of een mengsel van die twee. Chinese kool is een andere optie, want die groente is een echte alleskunner.  Voor meer pit kun je ook nog ringetjes rode ui toevoegen, voor meer vulling is zachte fetakaas een goede optie.

Ingrediënten

500-700 g witlof; andijvie of Chinese kool, 1  bloedsinaasappel, 1 mandarijn, 2 el olijven; zwart of groen; wat je lekker vind, voor de dressing:  1 el rode wijnazijn; opgevangen sap van de sinaasappel; 3 el olijfolie; 1 tl korianderzaad; p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil met een scherp mesje de sinaasappel, zodat het wit weg is. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op in een kommetje. Gewoon pellen en in stukjes snijden kan natuurlijk ook. Pel de mandarijn en halveer de partjes. Stamp de korianderzaadjes fijn in een vijzel. Maak een dressing van het opgevangen sap, de azijn, p&z en 3 el goede olijfolie. Halveer de olijven. Maak de witlof schoon en snijd in reepjes of boogjes, wat je wilt. Hussel de witlof om met de dressing, korianderzaad, citrusfruit en de olijven en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK