Wintersalade met citrus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Met boerenkool, palmkool, spigariello of flowersprouts, allemaal lekker!
Bekijk het receptDit recept maakte ik met witlof, maar het kan ook met andijvie of een mengsel van die twee. Chinese kool is een andere optie, want die groente is een echte alleskunner. Voor meer pit kun je ook nog ringetjes rode ui toevoegen, voor meer vulling is zachte fetakaas een goede optie.
Ingrediënten
500-700 g witlof; andijvie of Chinese kool, 1 bloedsinaasappel, 1 mandarijn, 2 el olijven; zwart of groen; wat je lekker vind, voor de dressing: 1 el rode wijnazijn; opgevangen sap van de sinaasappel; 3 el olijfolie; 1 tl korianderzaad; p&z
Bereiding
Schil met een scherp mesje de sinaasappel, zodat het wit weg is. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op in een kommetje. Gewoon pellen en in stukjes snijden kan natuurlijk ook. Pel de mandarijn en halveer de partjes. Stamp de korianderzaadjes fijn in een vijzel. Maak een dressing van het opgevangen sap, de azijn, p&z en 3 el goede olijfolie. Halveer de olijven. Maak de witlof schoon en snijd in reepjes of boogjes, wat je wilt. Hussel de witlof om met de dressing, korianderzaad, citrusfruit en de olijven en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »