Bloemkool curry met rode linzen

Print Friendly, PDF & Email

Bloemkool curry met rode linzen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Voor een mee-etend vriendinnetje was dit een heel nieuw en maar vreemd gerecht, voor anderen uit mijn vriendenkring is dit een regelmatig terugkerende topper. Wat mij betreft een blijvertje, smaakvol, eenvoudig, kleurrijk en voedzaam, alles wat ik verlang van een doordeweekse maaltijd. En ook nog eens alles lekker in één pan, wat wil een mens nog meer? Nou, een beetje verse sla erbij, met komkommerstukjes, bijvoorbeeld.

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 ui, 1 wortel, 2-3 bleekselderijstengels, 200 g rode linzen, 1 tl komijnzaadjes, 2 tl kerrie, 1 tl kurkuma, 2 tenen knoflook, 1 bouillonblokje, olie om te bakken, 1 blik (400 g) kokosmelk, 1½ blik water

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bereid eerst alle groente voor. Pel ui en knoflook, snipper beide. Was alle andere groente en snijd in stukjes, de bloemkool niet te klein, de stronk kan ook mee in plakjes! Verwarm olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Voeg dan wortel en bleekselderij toe en voeg de kruiden toe. Stoof een paar minuten en druk het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan. Voeg de kokosmelk, linzen en 1 blik water toe, controleer altijd even de linzen op steentjes, je hoeft ze niet te wassen of weken. Breng aan de kook en voeg na 5 minuten ook de bloemkool toe. Laat met deksel op de pan op zacht vuur in 15 min. gaar worden, roer af en toe en voeg zo nodig nog meer water toe. Proef op het eind voor p&z, liefhebbers voegen wat sambal toe.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK