Chinese kool ovenschotel (of met witlof) met bonen en tomaat
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…
Bekijk het receptSupersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…
Bekijk het receptHet is weer tijd voor lekkere ovenschotels! Deze schotel viel bij onze kinderen zeer in de smaak. Dat kwam ook omdat we er wraps en guacamole bij aten, dan is het altijd feest. Het leuke van dit recept is dat je het heel goed kan maken met witlof, maar even zo goed met de Chinese kool, als je die in je pakket vindt deze week. In veel recepten kun je deze omwisselen, probeer maar eens, ook al klinkt dat gek, want ze smaken natuurlijk heel verschillend!
Ingrediënten
- 700 g witlof of 1 Chinese kool
- 4 grote tomaten
- 1 blik zwarte bonen
- 3 eieren
- 3 el melk
- 8 el geraspte (jong)belegen kaas
- 3 el paneermeel
- 1 tl oregano
- p&z
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de kool schoon, snijd in reepjes en kook in 5 min. met een bodem water beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Laat ook het blik bonen uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes, laat eventueel het vocht wat uitlekken (dat kan bij de bonen in.) Klop de eieren met 3 el melk los en voeg wat p&z toe. Bestrijk een ovenvaste schaal met wat olie of boter. Leg de groente op de bodem van de schaal. Strooi er 3 el geraspte kaas over. Leg de tomaten erop, strooi de kruiden erover en verdeel de bonen erover. Schenk het eiermengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en tot slot het paneermeel. Sprenkel er een beetje olie over. Bak de schaal in het midden van de oven, ongeveer 20 min., tot een mooi goudbruin korstje. Lekker met een grote zak tacochips of wraps erbij en guacamole! * In plaats van Chinese kool kan je dit recept dus ook maken met witlof: je snijd dan de witlofstruikjes doormidden of in kwarten. Zet ze op met wat water en strooi er wat zout over. Kook het witlof met het deksel op de pan 6 min., laat daarna uitlekken in een vergiet.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »