Witlof met tomaat en cheddar

Witlof met tomaat en cheddar

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel…

Bekijk het recept

Maïsblini’s

blini met mais

Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…

Bekijk het recept

Witlof nét even anders. Een lekker simpel gerecht dat zo klaar is!

Ingrediënten

700 g witlof, 1 flinke ui, ½ tot 1 tl salie, 2 verse tomaten of half blik tomatenstukjes, scheut olie, p&z, 150 g cheddarkaas

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui. Spoel de witlofstronkjes af, snijd de onderkant bij en halveer ze in de lengte. Snijd desgewenst de harde kern er uit en snijd de stronkjes in de lengte in mooie reepjes.  Verwarm in een ruime pan of de wok een scheutje olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de witlofreepjes toe en bak al omscheppend tot ze wat gaan slinken, voeg ook salie en wat p&z toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe, of gebruik een half blik tomatenstukjes. Voeg ook een bekertje water toe. Laat een paar minuten stoven met een deksel op de pan tot je de witlof gaar genoeg vindt. Snijd de cheddar in kleine brokjes en laat smelten in de witlof. Lekker met rijst of gierst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK